Menu

Drones op vakantie

juli 21, 2016 - Business / Marketing and Advertising

De zomervakantie is begonnen en erg veel mensen gaan weer op vakantie of zijn al op vakantie. Er worden tijdens de vakantie vaak erg veel foto’s gemaakt en een drone kan daar ook bij helpen. Een drone is namelijk een onbemand luchtvaartuig en de meeste drones beschikken over een camera. Met de drone kan je dan ook mooie foto’s maken van bovenaf. Toch is de regelgeving wel in elk land weer anders en dat is toch wel even handig om te weten, voordat je de drone mee neemt op vakantie.

Als je naar België op vakantie gaat, dan kan je beter maar geen drone meenemen. Je mag in België namelijk alleen recreatief vliegen met drones die minder dan 1 kilogram wegen. Daarnaast mag je in België alleen boven eigen terrein of boven modelvliegvelden, tot een maximale hoogte van 10 meter vliegen. De drone regelgeving in Frankrijk lijkt erg veel op die van Nederland. Je mag overdag tot een hoogte van 150 meter vliegen, als je maar niet boven mensen, bebouwing en wegen blieft. Je moet tijdens de vlucht continu oogcontact houden met je drone en het is verboden om dichtbij vliegvelden op te stijgen. Het maximale gewicht van een recreatieve drone dat is 25 kilogram. In Duitsland mag de recreatieve drone niet meer dan vijf kilogram wegen en geldt dezelfde regelgeving als voor modelvliegtuigen. Blijf altijd uit de buurt van vliegvelden, militaire faciliteiten en energiecentrales. De maximale hoogte is 100 en je mag niet verder dan 300 meter vliegen. Ten slotte staat Spanje het recreatief gebruik van drones boven onbewoond gebied toe. Als je maar niet hoger dan 130 meter vliegt en het toestel altijd in de gaten houdt.

Een drone kopen is dus zeker mogelijk, maar om hem mee te nemen op vakantie dat is een eigen keus. Een parrot drone kopen of een dji drone kopen dat wordt erg veel gedaan en deze drones zie je dan ook heel erg vaak voorbij komen. Het is in ieder geval belangrijk om altijd uit te kijken met de drone.

http://www.dronekopenwebwinkel.nl/