Menu

Transportfiets met versnellingen

december 1, 2016 - Business / Marketing and Advertising

Een transportfiets met versnellingen, dat is iets wat een aantal jaren geleden nog niet denkbaar en mogelijk was. Hoe vaak heb je op je transportfiets gezeten en dacht je wel niet “wat jammer dat er geen versnellingen op zitten” als je net zo bent als mij waarschijnlijk vaak. 

Zelf heb ik er menig keer aan gedacht, met zelfs de gedachte dat ik het eigenlijk gewoon stom vond dat dit gewoon nog niet mogelijk was. Nu een aantal jaren later heeft er een enorme verandering plaatsgevonden op dit gebied, na de komst van Shimano Nexus versnelling is het allemaal hard gegaan. 

Transportfiets met versnellingen en Shimano Nexus 

Shimano is een merk dat al behoorlijk wat jaren mee gaat en inmiddels is uitgelopen tot een van de grootste en beste merken van fietsonderdelen. Shimano maakt verschillende onderdelen en onder deze onderdelen vallen ook de welbekende Shimano Nexus versnellingen. 

Shimano Nexus is een naafversnelling, met andere woorden een versnelling die wordt bevestigd binnenin de naaf van een achterwiel. Hierdoor zijn er veel dingen mogelijk, waaronder dus ook omafietsen en transportfietsen met versnellingen. 

Vroeger was het probleem vooral dat oma en transportfietsen voorzien zijn van een terugtraprem en meestal niet worden voorzien van v-brakes of rollerbrakes (al worden de luxere modellen wel vaak voorzien van rollerbrakes tegenwoordig), maar doordat deze fietsen voorheen allemaal voorzien waren van een terugtraprem was het eerder niet mogelijk om deze fietsen ook te voorzien van versnellingen. 

Gelukkig kan het vandaag de dag wel en zijn er dan ook veel fietsmerken die transport en soms ook omafietsen voorzien van versnellingen. 

Een transportfiets met versnellingen kopen 

Wil je een transportfiets met versnellingen kopen, dan heb je qua aanbod een ruime keuze er zijn namelijk verschillende fietsenmerken die transportfietsen met versnellingen aanbieden en hierdoor kun je deze fietsen dan ook vinden in verschillende prijsklassen. 

Er zijn verschillende merken, maar toch is het opvallend dat vooral de goedkopere merken het in Nederland zeer goed doen. Natuurlijk is het voor consumenten interessant om goedkoop een transportfiets met versnellingen te kopen, maar dan moet natuurlijk de kwaliteit niet in het geding komen. 

Ga je een transportfiets met versnellingen kopen, let dan niet alleen op het feit dat er versnellingen aanwezig zijn, maar let ook op de overige kwaliteit van de fiets. Met dit laatste bedoel ik dat je ook goed moet kijken naar de kwaliteit van het frame en de kwaliteit van bijvoorbeeld de wielen, op deze manier ben je er zeker van dat je een transportfiets met versnellingen koopt van degelijke kwaliteit. 

Kwaliteit van een transportfiets met versnellingen beoordelen 

De kwaliteit van een transportfiets met versnellingen beoordelen kan op verschillende manieren, zo kun je bijvoorbeeld goed naar het frame en de wielen kijken. De kwaliteit is redelijk goed in te schatten, zeker wanneer een fiets er stevig en robuust uitziet. 

De wielen van een transportfiets moeten vooral van hoge kwaliteit zijn, het is dan ook verstandig om hier goed op te letten en op zoek te gaan naar een transportfiets met dubbelwandige aluminium velgen, op deze manier ben je er zeker van dat je fiets niet alleen mooi is, maar ook sterk! 

Een andere manier om achter de kwaliteit van een transportfiets met versnellingen te komen is via het internet. Online kun je vaak makkelijk en snel aan een hoop informatie komen, zo ook over de kwaliteit van transportfietsen. 

Er zijn verschillende manieren om deze informatie te vinden, maar de meest betrouwbare is het zoeken en lezen van klantbeoordelingen. Deze geven je namelijk een inzicht over de ervaringen van andere mensen die dezelfde fiets kochten, op deze manier maak je de kans op een miskoop aanzienlijk kleiner! 

Transportfiets met versnellingen online kopen 

Je kunt voor een transportfiets met versnellingen langsgaan bij een lokale fietsenzaak, maar je kunt ook kiezen voor even goede producten en lagere prijzen door online een transportfiets met versnellingen te kopen. 

Transportfietsen worden online aangeboden in vele soorten en maten en van verschillende merken, hierdoor heb je niet alleen een zeer ruime keuze, je kunt ook nog eens makkelijk iets vinden dat binnen je budget past. Wil jij ook niet meer betalen voor je transportfiets dan dat eigenlijk nodig is? Neem dan eens een kijkje online en ontdek het ruime aanbod aan transportfietsen met versnellingen!

http://riverfietsen.nl/transportfietsen-dames/transportfietsen-dames-versnellingen/